Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Region SyddanmarkSpecialcenter Syddanmark


Familiearbejdet

En familie kan opleve det som en stor omvæltning at have et barn på en institution. Vores familierådgiver tilbyder alle familier samtaler, så barnets ophold på Møllebakken bliver så meningsfyldt som muligt, også for familien.

Nogle gange giver det god mening at have længere samtaleforløb, som kan handle om mange andre ting. Der kan være emner, som ikke umiddelbart har tilknytning til barnets ophold på Møllebakken, men som kan have betydning for barnets eller familiens trivsel på længere sigt.

Samarbejdet med de pårørende

En vigtig del af barnets eller den unges succes ved opholdet, er familiens og Møllebakkens evne til at arbejde godt sammen. Relationen til familien er den vigtigste relation i barnets liv, og den er derfor vigtig for barnets udvikling. 

Alle hjem er forskellige, og familier lægger vægt på forskellige ting. Derfor opstår der næsten altid episoder i samarbejdet, hvor enten den ene eller anden part undrer sig over, hvorfor vi handler eller siger, som vi gør.

Vi vil gerne opfordre forældre til at komme til os, hvis der er ting, man ikke forstår. På den måde får vi mulighed for at forstå hinanden og for at bidrage til samarbejdet. For os er de pårørendes spørgsmål med til at bidrage til Møllebakkens positive udvikling.

Omvendt kan man som forælder forvente, at vi indimellem stiller spørgsmål, der kan udfordre de vaner og rutiner, familien har.
Når de voksne i fællesskab tager ansvar for barnets miljø, vil det smitte af og bidrage til barnets udvikling.


Siden er sidst opdateret 10-6-2013